Waarom een herbouwwaarde taxatie belangrijk is

Vraag je je wel eens af voor welk bedrag je gebouw eigenlijk verzekerd is? Het juist inschatten van de herbouwwaarde van je bedrijfsgebouw of woonhuis is meer dan een formele vereiste van je verzekeraar. Het is je vangnet in tijden van onverwachte gebeurtenissen zoals schade of verlies. Maar hoe zeker ben je van het bedrag waarvoor je verzekerd bent en wat als dat bedrag onjuist is?

De risico’s van een incorrecte herbouwwaarde

Een incorrecte herbouwwaarde kan meer gevolgen hebben dan je misschien denkt. Bij onvoldoende verzekering worden in geval van schade mogelijk niet alle kosten vergoed en komen extra kosten voor eigen rekening. Een te hoge inschatting van de herbouwwaarde kan daarentegen resulteren in een onnodig hoge verzekeringspremie. Dat zijn extra kosten die je liever anders besteedt. Het is daarom raadzaam om het huidige verzekerde bedrag te controleren en indien nodig aan te passen.

Een taxatie op vaste basis is de oplossing

Bij FH Taxaties begrijpen we dat het zelf vaststellen van de juiste herbouwwaarde lastig kan zijn. Dat is waarom wij een vaste taxatie op basis art. 7:960 BW adviseren. 
Bij deze taxatie worden diverse factoren meegenomen, denk hierbij aan unieke kenmerken en marktomstandigheden. Zo wordt de juiste waarde vastgesteld en is er geen sprake van over- of onderverzekering. Bij een vaste taxatie volgens het wetsartikel kan discussie over de verzekerde waarde in geval van schade worden voorkomen.

Waarom zou je kiezen voor een taxatie van herbouwwaarde?

Een taxatie van herbouwwaarde is geschikt voor iedereen die een gebouw bezit. Of je nu een bedrijf, vereniging van eigenaren, belegger, maatschappelijke instelling, gemeente of particulier bent, wij staan klaar om je te helpen.

Voorkom oververzekering en bespaar op de verzekeringspremie

Voorkom onderverzekering en vermijd discussie in geval van schade en/of verlies

Minimaliseer financiële risico’s bij schade en/of verlies

Onze ervaring

Bij FH Taxaties weten we waar we het over hebben. Hoewel we pas in 2020 zijn gestart hebben we snel stappen gezet en zijn we stevig gegroeid. We hebben ons team versterkt met ervaren professionals uit de branche. Met trots kunnen we zeggen dat we nu een middelgroot taxatiebureau zijn.

Meer weten?

Ontdek de mogelijkheden

Wij voeren al onze taxaties met enthousiasme uit. We vinden het belangrijk dat je zo snel mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn we gemakkelijk bereikbaar en reageren we direct op je vraag of verzoek. Neem vrijblijvend contact met mij op!

Ivar de Vries

06-28845831

ivar@fh-taxaties.nl

Taxeren is ons specialisme –
persoonlijk, snel en deskundig.
Vraag direct een offerte aan.