Waarom zou je kiezen voor een taxatie van je woonhuis?

Er zijn meerdere redenen om je woonhuis te laten taxeren. Of je nu een taxatie nodig hebt voor verzekeringsdoeleinden, de aan- of verkoop van een woning of inzicht wilt in de actuele marktwaarde. Het taxeren van een woonhuis vereist deskundigheid.

De uitdaging van een precieze woonhuistaxatie

Het correct taxeren van je woning kent zijn uitdagingen, mede door de altijd in beweging zijnde markt of veranderende bouwprijzen. Daarom is het essentieel om een taxatie te laten uitvoeren door een deskundige die rekening houdt met alle belangrijke factoren, denk hierbij aan monumentale gebouwen, karakteristieke bouwstijlen, (luxe) aangebrachte woningverbeteringen etc.

Woonhuis laten taxeren door FH Taxaties

Bij FH Taxaties begrijpen we dat het bepalen van de juiste waarde van je woonhuis niet per definitie een simpele opgave is. Met ons ervaren team van taxateurs bieden wij de expertise die nodig is. Onze benadering is erop gericht om een helder en betrouwbaar inzicht te geven in de juiste waarde van het gebouw.

Herbouwwaardetaxaties verrichten wij landelijk, onze taxateurs wonen verspreid over Nederland. Hierdoor kunnen wij efficiënt plannen en ervoor zorgen dat het taxatieproces snel en soepel verloopt.

Ik heb een taxatie nodig voor …

Woonhuis taxeren voor verzekeringsdoeleinden (herbouwwaarde)

Vraag je je wel eens af voor welk bedrag je woning of particulier bezit eigenlijk verzekerd is? Het juist inschatten van de herbouwwaarde van je woning is meer dan een formele vereiste van je verzekeraar. Het is je vangnet in tijden van onverwachte gebeurtenissen zoals schade of verlies. Maar hoe zeker ben je van het bedrag waarvoor je verzekerd bent en wat als dat bedrag onjuist is?

Een deskundigentaxatie voorkomt zowel over- als onderverzekering en zorgt voor duidelijkheid bij schade. Door de juiste herbouwwaarde vast te stellen ben je beschermd tegen onverwachte financiële risico’s en discussies met je verzekeraar over de verzekerde waarde.

Bij FH Taxaties begrijpen we de complexiteit van het correct vaststellen van de herbouwwaarde van je woonhuis. Dat is waarom wij een vaste taxatie op basis art. 7:960 BW adviseren. Bij deze taxatie worden diverse factoren meegenomen, denk hierbij aan unieke kenmerken en marktomstandigheden zoals gestegen bouwkosten. Zo wordt de juiste waarde vastgesteld en is er geen sprake van over- of onderverzekering.

Neem vandaag nog contact met ons voor een vrijblijvende offerte.

Woonhuis taxeren voor economische doeleinden

Het bepalen van de marktwaarde van je woonhuis speelt een belangrijke rol bij aan- of verkoopbeslissingen als onderbouwing van de investeringsbeslissing of bij (her)financiering. Een correcte taxatie geeft niet alleen inzicht in de huidige waarde van je woonhuis, maar stelt je ook in staat om weloverwogen beslissingen te nemen die je financiële toekomst kunnen beïnvloeden.

Een marktwaardetaxatie biedt helderheid en zekerheid. Het stelt je in staat om je woning tegen de juiste prijs te verkopen of aan te kopen, het ondersteunt bij het verkrijgen van financiering op basis van de werkelijke waarde en zorgt voor een accurate weergave van je vermogen in de financiële administratie.

Onze taxateurs hebben jarenlange ervaring en wij zijn aangesloten bij het NWWI en Taxatieweb zodat je voor je woning bij FH Taxaties verzekerd bent van een goed en gevalideerd taxatierapport. Door de strenge eisen van permanente educatie zijn we altijd op de hoogte van veranderingen en ontwikkelingen in de markt. Kortom, voor het taxeren van je woning ben je bij ons aan het juiste adres.

Let wel, voor het taxeren van woningen op basis marktwaarde hebben wij te maken met een werkgebied registratie. Dit houdt in dat wij uitsluitend woningen in ‘groot Amsterdam’ mogen taxeren. Bijvoorbeeld naast Amsterdam ook in Amstelveen, Haarlem, Abcoude, Baambrugge, Vinkeveen, Mijdrecht, Uithoorn, Zaanstad, Purmerend, Almere etc.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Onze ervaring

Bij FH Taxaties weten we waar we het over hebben. Hoewel we pas in 2020 zijn gestart hebben we snel stappen gezet en zijn we stevig gegroeid. We hebben ons team versterkt met ervaren professionals uit de branche. Met trots kunnen we zeggen dat we nu een middelgroot taxatiebureau zijn.

Meer weten?

Ontdek de mogelijkheden

Wij voeren al onze taxaties met enthousiasme uit. We vinden het belangrijk dat je zo snel mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn we gemakkelijk bereikbaar en reageren we direct op je vraag of verzoek. Neem vrijblijvend contact met mij op!

Ivar de Vries

06-28845831

ivar@fh-taxaties.nl

Taxeren is ons specialisme –
persoonlijk, snel en deskundig.
Vraag direct een offerte aan.