Taxatieproces

Je kan bij ons een offerte opvragen via onze website, per e-mail of per telefoon. Om je snel en deskundig van dienst te zijn, stellen we eerst het doel en de waarderingsgrondslag van de taxatieopdracht vast. Wij zorgen ervoor dat je onze offerte nog dezelfde dag ontvangt, doch uiterlijk binnen 24 uur na aanvraag. Na akkoord op onze offerte maken we direct een afspraak op de betreffende te taxeren locatie(s).

Uitvoering taxatie

Tijdens ons bezoek neemt onze taxateur alle afwerkingen en installaties op die van belang zijn voor de taxatie. We doen research naar de waarde en beïnvloedende factoren en combineren dit met onze kennis van de markt. Vervolgens komen we tot een gedegen onderbouwde waarde. Dit leggen we vast in een taxatierapport.

Rapportage

Het door de taxateur opgestelde taxatierapport plaatsen wij in een 2e lees zodat er ook nog een andere taxateur naar kijkt. De 2e taxateur doet een aantal standaard controles waaronder het nakijken van de berekening. Zodra het rapport door deze fase heen is sturen wij het taxatierapport gelijk toe.

Bij verzekeringstaxaties kunnen wij het rapport desgewenst ook meteen naar de tussenpersoon sturen. Taxatierapporten voor verzekeringsdoeleinden zijn namelijk pas rechtsgeldig nadat ze door assuradeuren op de polis zijn aangetekend.

Onze taxateurs zijn gecertificeerd. Onze taxaties voor verzekeringsdoeleinden (Artikel 7:960 BW) worden door alle verzekeraars geaccepteerd.

Geldigheid taxaties voor verzekeringsdoeleinden (Art. 7:960 BW)
  • Gebouwen taxaties hebben een geldigheidsduur van 72 maanden (6 jaar)
  • Bedrijfsinventaris taxaties hebben een geldigheid van 36 maanden (3 jaar)
  • Economische taxaties hebben een geldigheid van 6 maanden

Vrijblijvende offerte?