Taxatie ten behoeve van verzekeringsdoeleinden

Als eigenaar van een gebouw (zowel zakelijk als privé) wil je uiteraard goed verzekerd zijn bij een onverhoopte schade. Een goede opstalverzekering gaat gepaard met een deskundige taxatie (vaste taxatie op basis Art. 7:960 BW) zo voorkom je onder- en of oververzekering. Door onze jarenlange ervaring zijn wij zijn in staat om de taxatie snel, effectief en deskundig uit te voeren.

Onderverzekering

De term onderverzekering dekt de lading eigenlijk al. Je verzekering keert te weinig uit omdat de verzekerde waarde lager is dan de huidige herbouwwaarde van het gebouw. Dit had voorkomen kunnen worden middels een vaste taxatie op basis van artikel 7:960 BW.

Oververzekering

Een vaak iets minder belichte kant van verzekeren is oververzekering. Het gevaar hiervan is dat je te veel premie betaalt, terwijl de verzekering niet meer dan de werkelijke schade vergoedt. Ook dit voorkom je met een vaste taxatie op basis van artikel 7:960 BW.

Taxatie ten behoeve van de marktwaarde/economische doeleinden
Bedrijfsmatig

Je kan je gebouw ook laten taxeren voor economische doeleinden, bijvoorbeeld bij de aan- of verkoop van een bedrijfspand, als onderbouwing van een investeringsbeslissing, voor de jaarrekening of bij (her)financiering.

Taxeren is echter complexe materie die deskundigheid en zorgvuldigheid vereist. Iets wat je dus het best over kunt laten aan de specialisten van FH Taxaties.

Onze taxateurs hebben jarenlange ervaring en staan ingeschreven in het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT) en zijn TMI (Taxatie Management Instituut) gecertificeerd. Door de strenge eisen van permanente educatie zijn we altijd op de hoogte van veranderingen en ontwikkelingen in de markt. Onze taxatierapporten voldoen daarom aan de gestelde eisen van alle grote bancaire instellingen in Nederland.Kortom voor het taxeren van je bedrijfspand ben je bij FH Taxaties op het juiste adres.

Woning

Je kan je woning ook laten taxeren voor economische doeleinden, bijvoorbeeld bij de aan- of verkoop van een woning, als onderbouwing van een investeringsbeslissing of bij (her)financiering.

Onze taxateurs hebben jarenlange ervaring en wij zijn aangesloten bij het NWWI en taxatieweb zodat je voor je woning bij FH Taxaties verzekerd bent van goed en gevalideerd taxatierapport.

Voor het taxeren van woningen hebben wij te maken met een werkgebied registratie. Dat houdt in dat wij woningen alleen in ‘groot Amsterdam’ mogen taxeren. Bijvoorbeeld naast Amsterdam ook in Amstelveen, Haarlem, Zaanstad, Purmerend, Almere etc.

Vrijblijvende offerte?