Herbouwwaarde taxatie van gebouwen
met een rieten kap

Veel verzekeraars vereisen een vaste taxatie op basis art. 7:960 BW voor gebouwen met een hoge waarde of unieke kenmerken. Denk hierbij aan monumenten, gebouwen met architectonische details, luxe afwerkingen of gebouwen met een rieten dakbedekking.

Gebouwen met rieten daken worden vaak als minder brandveilig beschouwd met als gevolg dat verzekeraars hogere premies rekenen voor een opstalverzekering. In de afgelopen decennia zijn er steeds meer technieken ontwikkeld om de brandveiligheid van rieten daken te verbeteren. Denk hierbij aan het gebruik van speciaal behandeld riet of het aanbrengen van sprinklerinstallaties.

Onze ervaren taxateurs zijn gespecialiseerd in het bepalen van de herbouwwaarde van gebouwen met een rieten dak. De dakconstructie wordt nauwkeurig bekeken.

Er wordt benoemd of het een schroefdak (gesloten dakconstructie met riet) betreft of een traditioneel rieten dak. Met een vaste taxatie op basis art. 7:960 BW ben je zeker van de juiste herbouwwaarde van je met riet gedekte woning.

Verzekeraars zijn met name geïnteresseerd in het risico dat zij lopen. Daarom is een juiste waardering van de herbouwwaarde voor verzekeraars een relevante maatstaf. De herbouwwaarde is namelijk direct gerelateerd aan het bedrag dat zij moeten uitkeren bij een schade. Verzekeraars gebruiken de herbouwwaarde om de premie van de opstalverzekering te bepalen.

Bouwkosten kunnen variëren afhankelijk van factoren zoals bouwmaterialen, arbeidskosten en bouwvoorschriften. Regelmatige beoordeling van de herbouwwaarde zorgt ervoor dat de verzekeringsdekking actueel blijft en over- en onderverzekering wordt voorkomen.

Een taxatierapport biedt een solide basis bij het afsluiten van een passende verzekering die volledig dekt in geval schade of verlies.

Rietendakverzekeren.nl

Mocht je nog op zoek zijn naar een verzekering toegespitst op met riet gedekte woningen? Voor een eerlijk en een deskundig advies verwijzen wij graag naar Rietendakverzekeren.nl, een label van AKA Assurantiën. Je kan hier ook een offerte aanvragen.

Onze ervaring

Bij FH Taxaties weten we waar we het over hebben. Hoewel we pas in 2020 zijn gestart hebben we snel stappen gezet en zijn we stevig gegroeid. We hebben ons team versterkt met ervaren professionals uit de branche. Met trots kunnen we zeggen dat we nu een middelgroot taxatiebureau zijn.

Meer weten?

Ontdek de mogelijkheden

Wij voeren al onze taxaties met enthousiasme uit. We vinden het belangrijk dat je zo snel mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn we gemakkelijk bereikbaar en reageren we direct op je vraag of verzoek. Neem vrijblijvend contact met mij op!

Ivar de Vries

06-28845831

ivar@fh-taxaties.nl

Taxeren is ons specialisme –
persoonlijk, snel en deskundig.
Vraag direct een offerte aan.