Ben je benieuwd naar de herbouwwaarde van je gebouw? Een juiste taxatie is van groot belang. Ontdek waarom een juiste herbouwwaarde jouw waardevolle bezit beschermt en gemoedsrust biedt in geval van schade of verlies.

Wat is herbouwwaarde?

De herbouwwaarde is het bedrag dat noodzakelijk is om het verzekerde gebouw in dezelfde staat en met dezelfde bestemming te herbouwen. Het omvat alle kosten van materialen, arbeid en bijkomende uitgaven, zoals sloopwerkzaamheden en architectonisch ontwerp. Het is belangrijk om te weten dat de herbouwwaarde van je bedrijfsgebouw of woning niet gelijk is aan de marktwaarde. Terwijl de marktwaarde de verkoopprijs vertegenwoordigt, weerspiegelt de herbouwwaarde enkel de kosten die gepaard gaan met het heropbouwen van je gebouw.

Waarom taxeren?

In veel gevallen wordt in plaats van de herbouwwaarde bijvoorbeeld de aankoopwaarde of de historische kostprijs/bouwkosten gebruikt. Dit gaat meestal onbewust. Het risico van onderverzekering is in al die gevallen erg groot en kan je uiteindelijk duur komen te staan. Een objectieve waardebepaling middels een taxatie sluit dat uit.

Door middel van een grondige evaluatie, waarbij alle belangrijke factoren worden meegenomen, zoals de unieke kenmerken van je gebouw, de omvang, het bouwtype, de gebruikte materialen en de actuele marktomstandigheden, wordt de exacte waarde vastgesteld. Dit sluit onderverzekering volledig uit en biedt jou de gemoedsrust die je verdient.

Voor wie is een herbouwwaarde taxatie?

Een taxatie van herbouwwaarde is geschikt voor diverse opdrachtgevers. Of je nu een bedrijf, vereniging van eigenaren, belegger, winkelier, gemeente , maatschappelijke instelling, woningcorporatie, MKB-bedrijf of particulier bent, wij staan klaar om je te helpen.

Waarom zou je kiezen voor een taxatie van de herbouwwaarde?

 • Een taxatie is verplicht door de verzekeraar;
 • Het vaststellen van de juiste verzekeringspremie;
 • Het voorkomen van onderverzekering;
 • Het voorkomen van een te hoge verzekerde waarde (oververzekering) waarbij je te veel premie betaalt;
 • Het vaststellen van schade.

Om ervoor te zorgen dat je verzekering altijd up-to-date is en de juiste dekking biedt, raden we aan om de herbouwwaarde elke 6 jaar opnieuw te laten taxeren.

Waarom FH Taxaties?

Bij FH Taxaties weten we waar we het over hebben. Hoewel we pas in 2020 zijn opgericht door Marvin Dansen, hebben we sindsdien snel stappen gezet en zijn we stevig gegroeid. We hebben ons team versterkt met ervaren professionals uit de branche, en met trots kunnen we zeggen dat we nu een middelgroot taxatiebureau zijn.

Wat maakt FH Taxaties uniek?

 • Ervaren (VRT) gecertificeerde taxateurs met ruime expertise
 • Brede kennis van de branche voor betrouwbare en gedetailleerde taxaties
 • Heldere adviezen voor een duidelijk inzicht in de waarde van je gebouw
 • Betrouwbaar en deskundig met een professionele aanpak
 • Onafhankelijk, integer en snel
 • Eenvoudig offertes aanvragen via onze gebruiksvriendelijke website

We helpen je graag met een deskundige herbouwwaarde taxatie

Wij voeren onze taxaties met enthousiasme uit en streven naar efficiëntie. De lijnen zijn kort, net als onze doorlooptijden. We zijn makkelijk benaderbaar en reageren snel op vragen of verzoeken.

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij je kunnen helpen!

Vrijblijvende offerte?